Reistips

Zoutmuseum

In 1803 verhuisde de zoutproductie van La Mata naar hier en werden er huizen bijgebouwd. In 1829 vernietigde een aardbeving het dorp, maar de zoutbasins werden al snel heropgebouwd en heropend. Vandaag vormt zout hier nog steeds een grote industrie. Één van de interessantste musea in de stad is dan ook het Museum van Zee en Zout. Hier kom je meer te weten over het belang van de zoutproductie voor en de geschiedenis van Torrevieja en je vindt er een interessante tentoonstelling met voorwerpen gemaakt van zout en diverse miniaturen en modellen van boten.

Albatros III Patrouilleboot

Één van de andere musea van de stad die je zeker moet bezoeken, is het interessante drijvende museum, de Albatros III Patrouilleboot oftewel het onderzeeërmuseum. Dit is het eerste drijvende museum van Spanje, namelijk een onderzeeër van de Spaanse Armada. Vandaag de dag is de onderzeeër opengesteld voor het publiek en biedt het bezoekers de kans aan boord te klimmen en een idee te krijgen hoe de bemanning aan boord leefde en overleefde.

Overige bezienswaardigheden

Naast deze prachtige locaties in Torrevieja zelf zijn er nog talloze prachtige plekken buiten de stad die zeker een bezoekje waard zijn. Hier is een top 3 van die plekken.

Elche

Een stad die je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan de Costa Blanca is het grote Elche. De stad heeft namelijk een gigantisch winkelcentrum, een mooi oud stadscentrum en een heel gezellige boulevard. Daarnaast vind je hier meerdere historische bezienswaardigheden en een aantal prachtige parken vol palbomen, waar de stad bekend om staat.

Santuario Santa Magdalena

20 km landinwaarts vanuit Elche ligt het bijzondere Santuario Santa Magdalena, een religieus bouwwerk uit 1918 gebouwd in Valenciaans modernistische stijl. Het Santuario Santa Magdalena is ontworpen door een oud leerling van de bekende architect Gaudí en is erg gedetailleerd.

Castle of Biar

50 km landinwaarts vanuit Torrevieja in het kleine stadje Biar ligt het grote Castle of Biar, een spectaculair middeleeuws kasteel dat in de hele stad te zien is. Het kasteel ligt namelijk bovenop een heuvel, wat vroeger strategisch was maar tegenwoordig voor een prachtig uitzicht zorgt, vooral bij zonsondergang.

Doe een escape room

Een van de leukste dingen om te doen met vrienden of familie is zonder twijfel een Escape room. Door middel van samenwerking en het oplossen van puzzels moet je een opgesloten kamer zien te ontsnappen. Waarschuwing: het doen van een escape room kan zorgen voor een hechtere band als groep en levert in extreme gevallen hilarische momenten op. Als je dan besluit om te gaan is Xcapate in Alicante een aanrader.

Golfen aan de Costa Blanca

Iemand die zegt dat golf saai is heeft het goed mis. Golf is namelijk heel leuk en kan door iedereen gespeeld worden. Daarnaast krijg je de kans om in een golfkarretje te rijden. En mocht je het ooit willen proberen dan is vakantie het perfecte moment. Er liggen aan de Costa Blanca namelijk maar liefst 30 golfbanen in steden zoals Benidorm en Alicante.

Ga los in attractiepark Terra Mítica

Naast waterparken heeft de Costa Blanca ook gewone attractieparken. Verreweg de grootste daarvan is Terra Mítica. Het park is opgedeeld 5 unieke werelden met elk een eigen thema. De attracties in het park liggen in de werelden Griekenland, Egypte en Rome en zijn verdeeld over de categorieën mild, spannend en voor kinderen waardoor iedereen hier een leuke dag kan beleven.

Meer weten of reserveren? Klik hier!

Binnen een straal van 30 kilometer zijn er ook mooie steden, zoals Elche met haar palmenparken, autenthieke historische binnenstad en haar schoenenfabrieken, te bewonderen. Uiteraard mag een dagje Alicante met de jachthaven, de uitgestrekte boulevard, het oude centrum en de binnenstad gedeelte, ook wel klein Barcelona genoemd, niet ontbreken. U kunt ook met de boot vanuit Santa Pola naar het eilandje Tarbarca varen alwaar u kunt snorkelen, winkelen en tapa’s eten op één van de vele terrasjes of een boottocht ervaren naar Benidorm met diverse stops in andere badplaatsen, waardoor u de Spaanse Costa Blanca en de mooiste plekjes beter leert kennen.

Het binnenland van de Costa Blanca zuid staat bekend om haar vele sinaasappel, amandel-en citroen plantages en op slechts 15 kilometer van La Mata bevindt u zich tussen de Spanjaarden en het echte Spaanse leven, waar wij u overigens graag naar toe brengen.

Er zijn naast dag-en stedentrips, excursies en de Spaanse cultuur nog heel wat meer te beleven. Vraagt u daarom eens, alvorens u van plan bent om bij ons te komen vakantievieren, eens vrijblijvend naar onze beschikbare informatie over de overige mogelijkheden tot vertier.

Heeft u een vraag, stel deze via whatapp